Opgeluchte Wout Van Aert pokerde in finale: "Dat van der Poel hier niet was, doet niets af aan mijn zege"

Redactie
| 24 reacties
Opgeluchte Wout Van Aert pokerde in finale: "Dat van der Poel hier niet was, doet niets af aan mijn zege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eindelijk. Wout Van Aert heeft die eerste zege van het seizoen beet na de Kermiscross in Ardooie. Ook vorig seizoen moest de wereldkampioen wachten tot Ardooie. "Ik wist bijna niet meer hoe ik mijn armen in de lucht moest steken aan de streep", lachte Van Aert.

Zonder Mathieu van der Poel aan de start was dit een uitgelezen kans voor zijn eerste overwinning van het seizoen. "Deze zege is zeker leuk, het was uiteraard vooraf het doel om hier die eerste zege te pakken en ik heb ze toch op een mooie manier behaald, denk ik", vertelde Van Aert bij HNB. "Iedereen wist dat het een snel en lichtlopend parcours was, niemand had zin om er van in het begin de beuk erin te gooien en ik wilde ook in de eerste helft mijn krachten wat sparen."

"Zo zat iedereen nog fris maar vlak na halfkoers heb ik de koers toch opengebroken. Zo kwam ik met Gianni (Vermeersch) voorop maar ik kreeg hem niet gelost, hij reed enorm sterk. Dan heb ik maar alles op de laatste ronde gezet en een beetje gepokerd. Met die wind mee wilde ik de spurt op het asfalt niet afwachten en heb ik op die laatste veldstrook alles op alles gezet, zo kon ik met een paar meter voorsprong de weg opdraaien."

Vertrouwen

Een zege die vertrouwen geeft voor de komende weken en maanden. "Dit geeft natuurlijk vertrouwen, al heb ik nog niet de beste benen. Maar het is leuk om terug te winnen en plezant om zo terug te kunnen keren naar de Kempen. Na die eerste cross in Geraardsbergen had ik ook niet gedacht dat ik er zo lang op zou moeten wachten. Of ik dit nodig had? Ja, als coureur heb je dat wel nodig."

"Maar natuurlijk als ik Mathieu eens zou kunnen kloppen geeft dat nog meer vertrouwen. Maar daar ben ik nog een stukje van verwijderd: stap voor stap. En dat van der Poel hier niet was, doet niets af aan mijn zege. Als ik zo zou redeneren dan kom ik hier ook niet aan de start en dat zou jammer zijn voor deze organisatoren en de fans", besluit de wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties