Het jaar van de Belgen: "Cyclocrosstoestanden, maar we winnen niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Het jaar van de Belgen: "Cyclocrosstoestanden, maar we winnen niet"
Foto: © photonews

Dit jaar begon goed voor de Belgen, met onder meer de zege van Tiesj Benoot in de Strade Bianche, maar voor het overige viel het tegen wat overwinningen in dit wielerseizoen.

"Van Avermaet reed heel standvastig en verzamelde veel ereplaatsen. Maar sinds Rio waren we gewoon dat hij een aantal zeges behaalde per seizoen en dat lukte hem dit jaar niet", aldus Michel Wuyts bij Sporza.

"We mogen bij Van Avermaet niet spreken over een mager seizoen. Vergeet niet dat hij dagenlang in het geel reed tijdens de Tour. Het was wel een minder seizoen ten opzichte van de voorbije jaren. Daarom zet ik Wellens dit jaar op 1 bij de Belgen, zeker op basis van zijn overwinningen."

Stuyven is de koning van de regelmaat, maar wint geen grote koersen

Ook Lampaert deed het goed. "Lampaert schuif ik daar ook bij, omdat hij de doorbraak aan het forceren is en in de toekomst nog zal groeien. Of de Belgen in de afwerking tekortschoten? Vooral de Belgen van wie we verwacht hadden dat ze een grote stap zouden vooruitzetten. Stuyven is de koning van de regelmaat, maar hij wint voorlopig nog niet die grote koersen."

"Vanmarcke wint ook niet. Benoot werkte op een schitterende manier de Strade Bianche af. Het vervolg bij Benoot is fraai, maar extra overwinningen bleven uit. Naesen moest wachten tot Plouay op een zege."

"We doen het uitstekend in de breedte, maar we winnen niet. Ik stel vast dat in alle Vlaamse klassiekers (inclusief Roubaix) minstens 4 en soms zelfs 7 Belgen in de top 10 staan. De 8e en de 9e zijn dan vaak Nederlanders. Dat neigt naar cyclocross-toestanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties