'The Final Breakaway' helemaal voltooid: "200 kilometer per dag zelfs voor prof niet evident" en "Beloof niet dat we dit ooit nog opnieuw doen"

Redactie
| 6 reacties
'The Final Breakaway' helemaal voltooid: "200 kilometer per dag zelfs voor prof niet evident" en "Beloof niet dat we dit ooit nog opnieuw doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na 6 dagen zweten en afzien en met 1.000 kilometer in de benen zijn Tim Wellens en Thomas De Gendt vrijdagavond in het Oost-Vlaamse Semmerzake gearriveerd. 'The Final Breakaway' zit erop, al weet De Gendt niet of hij dat ooit nog eens wil doen.

Wellens en De Gendt hebben op 6 dagen tijd vanuit Como meer dan 1.000 kilometer gefietst. En dat terwijl hun seizoen er opzit. "Maar 200 kilometer per dag is zelfs voor een prof niet evident", opent Tim Wellens in HLN. "In een peloton is dat niks, dan word je meegezogen, maar in je eentje is het andere koek."

Meer dan 30 per uur gemiddeld

De laatste loodjes wegen het zwaarst. "De laatste dag was nog een heel lange", vertelt zijn kompaan Thomas De Gendt. "We moesten nog 200 kilometer doen, wij zijn 's ochtends al om 7 uur vertrokken. Onze bagage hadden we mee op onze fiets, maar we hebben over die zes dagen toch een gemiddelde van meer dan 30 kilometer per uur gehaald."

"Het was de hele week mooi weer, behalve donderdag, en we hadden de hele week rugwind. Met maar twee lekke banden kunnen we ook niet klagen: eentje op de top van de Grand Ballon en eentje op vijf kilometer van de finish."

'Tijd voor vakantie'

Het duo kon onderweg rekenen op de steun van wielertoeristen. Na dag 4 zorgde ploegmaat Lars Bak voor patisserie, een dag later zorgde die andere ploegmaat Maxime Monfort voor steak met friet. "In totaal zijn we in zes landen geweest: Italië, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en België."

"Tussendoor zijn we 400 meter omgereden om in Duitsland te passeren als eerbetoon aan André Greipel en Marcel Sieberg. Het was een heel avontuur, maar ik beloof niet dat we dit ooit nog opnieuw doen. Het is tijd voor vakantie nu", besluit een opgeluchte De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties