Verbluffende Van de Steene zorgt voor stunt van jewelste en overvleugelt Cant & co in Boom

Kim Van de Steene pakt uit met een geweldige numero in Boom

Verbluffende Van de Steene zorgt voor stunt van jewelste en overvleugelt Cant & co in Boom

De vrouwenkoers in de Superprestige in Boom heeft een verrassing van formaat opgeleverd. Van de Steene had een begenadigde dag, reed bijna de hele wedstrijd aan de leiding en knalde onbedreigd naar winst. Ondanks verwoede pogingen van Arzuffi en Cant was Van de Steene duidelijk de sterkste.

Kim Van de Steene ging er al snel alleen vandoor. Alvaro, Van Loy en Arzuffi deden een poging om de achtervolging in te zetten. Toch was het vooral wereldkampioene Sanne Cant die de koploopster stilaan in het vizier kreeg. Halfweg koers hing Cant nog wel altijd op zes seconden. Arzuffi volgde als derde op elf seconden.

Nadien dikte de voorsprong van een verbluffend sterke Van de Steene zowaar weer aan en ging het opnieuw boven de tien seconden. Achter de eerste drie had de Nederlandse Worst wat pech: in het begin ging ze onderuit en later drong ook een fietswissel zich op, maar al teveel verloor ze niet. De rensters voor haar waren toch net wat beter.

ARZUFFI PIKT PLEK TWEE IN

Intussen bleef de leidster in de wedstrijd hard door trappen. Van de Steene was stilaan echt wel de pijp uit. In de achtervolging ging Arzuffi op en over Cant. Nog helemaal de sprong naar voren maken, daar hoefde geen van beiden aan te denken. Van de Steene finishte 27 seconden voor Arzuffi, Cant eindigde als derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties