Na podium zo snel mogelijk het vliegtuig op in Zaventem: "Deze podiumplek in de Superprestige is het meer dan waard"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Na podium zo snel mogelijk het vliegtuig op in Zaventem: "Deze podiumplek in de Superprestige is het meer dan waard"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts pakte nog een podiumplek mee in de Superprestige van Boom voor hij op het vliegtuig naar Basel stapte voor de Wereldbeker in Bern. "Vermeersch was een taaie klant", aldus de crosser van Telenet Fidea.

Aerts werd tweede na Mathieu van der Poel - wie anders - en bleef de verrassende Gianni Vermeersch voor. "Samen met Quinten leidde ik de achtervolging op Mathieu in het tweede deel van de wedstrijd", vertelde Aerts achtearf bij zijn team. "In de slotronde zette ik alles op alles voor de 2de plek. Ik zette al vroeg aan, maar Vermeersch was een taaie klant."

"Ik reed echter een goeie laatste zandpassage en zorgde daar voor de afscheiding richting tweede plek", aldus Aerts, die daarna snel naar de luchthaven van Zaventem moest voor een vlucht naar Amsterdam en daarna naar Basel. 

"Nu moet ik snel mijn vlucht halen richting Bern, waar ik morgen mijn leiderstrui in de Wereldbeker verdedig. Of ik niet beter tijd had bespaard en 4de was geëindigd? Neen, deze podiumplek in de Telenet Superprestige is het meer dan waard", besloot Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties