OFFICIEEL: LottoNL-Jumbo versterkt zich met viervoudig wereldkampioen tijdrijden
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties

LottoNL-Jumbo versterkt zich met viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin

OFFICIEEL: LottoNL-Jumbo versterkt zich met viervoudig wereldkampioen tijdrijden
Foto: © photonews

Na Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Lennard Hofstede, Laurens De Plus en Jonas Vingegaard heeft het Nederlandse LottoNL-Jumbo nog een 6e aanwinst voor volgend seizoen voorgesteld. Tony Martin komt de rangen versterken.

De 33-jarige Duitser tekende een contract voor twee seizoenen bij LottoNL-Jumbo, de ploeg waar ook Laurens De Plus en Wout Van Aert (in 2020) naartoe gaan. Martin is zeker niet de minste. 'Der Panzerwagen' kroonde zich al vier keer tot wereldkampioen tijdrijden en hoopt in Nederlandse loondienst zijn niveau van weleer terug te vinden. 

Martin maakt de overstap van Katusha-Alpecin, daarvoor kende hij al enkele succesvolle seizoenen bij Quick-Step. "Tony is de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren", zegt teammanager Richard Plugge. "Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional. Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen."

Teamplayer

De hardrijder is blij met zijn nieuwe team. "Ik kijk er naar uit om bij Team LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan. Ik deel hun visie", zegt Martin. "De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer worden door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten.”

Martin is de zesde aanwinst van de Nederlandse WorldTOur-ploeg. Met Gijs Van Hoecke, Robert Wagner, Enrico Battaglin, Lars Boom en Bram Tankink verlaten vijf renners de ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties