Quick-Step Floors zet de kers op de taart met 73e zege: "Volgend jaar nog sneller worden en nog meer zeges boeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Quick-Step Floors zet de kers op de taart met 73e zege: "Volgend jaar nog sneller worden en nog meer zeges boeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Quick-Step Floors voor de 73e keer dit seizoen de champagne mogen ontkurken. Fabio Jakobsen was de held van dienst met een tweede ritzege in de Ronde van Guangxi.

Jakobsen was dus meteen op de afspraak in zijn eerste jaar bij de profs. 7 overwinningen, waaronder de Scheldeprijs, Nokere Koerse en een rit in de BinckBank Tour. Een mooie binnenkomer voor de neoprof. "Het was een fantastisch seizoen voor mij en het beste jaar in de historie van Quick-Step Floors", vertelde Jakobsen bij zijn team. "Om dan zo te eindigen is natuurlijk fantastisch!"

"Als je als neoprof 7 keer kan winnen moet je blij zijn. Ik ben zeer tevreden met hoe de dingen dit seizoen verlopen zijn. Deze resultaten motiveren me alleen nog maar meer voor 2019. Ik hoop mijn ontwikkeling voort te zetten, nog sneller te worden en nog meer zeges te boeken voor de ploeg", is de jonge sprinter ambitieus. 

Teamwork

In de sprint stond er zondag geen maat op Jakobsen, die bovendien ook het puntenklassement veroverde. "De rit was niet eenvoudig met de regen en de twee klimmen in de laatste 50 kilometer, maar de jongens reden altijd aan mijn zijde en haalden de vluchters terug. Ik had Philippe (Gilbert, red.) en Davide (Martinelli, red.) bij me in de laatste kilometer, zij deden een fantastische lead-out."

"Ze zetten me op 300 meter af in het wiel van Pascal. Ik deed mijn sprint en ben blij dat ik weer een  zege kon pakken, maar ook het puntenklassement. Mijn eerste trui op WorldTour-niveau", aldus de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties