Wout Van Aert legt uit waar het fout liep in Bern: "Een klein akkefietje beslist de koers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Wout Van Aert legt uit waar het fout liep in Bern: "Een klein akkefietje beslist de koers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een tweede plek voor Wout Van Aert in de Wereldbeker van Bern. Mathieu van der Poel was iets sterker, al leek het verschil tussen beide tenoren erg klein. Een schakelprobleem speelde de wereldkampioen parten.

Van Aert nam meteen het heft in handen en startte verschroeiend. Maar na een schakelprobleem nam van der Poel het commando over. "Ik schakelde even fout", vertelde Van Aert in het flashinterview. "Het is vooral jammer dat ik zo het geloof verloor om terug te komen. Toen ik het tempo liet zakken, zag ik dat Mathieu niet sneller kon. Het kleine akkefietje besliste eigenlijk de koers. Maar ik ben wel blij met mijn prestatie."

Bochten in voordeel van Mathieu

Op een technisch parcours met veel bochten was zijn Nederlandse rivaal in het voordeel. "Het was een parcours waar het heel moeilijk was om snel te rijden door het aantal bochten", aldus Van Aert. "Ik hoopte in het begin een gaatje te kunnen slaan. Maar Mathieu is sowieso in het voordeel in die moeilijke bochten. Toen ik die kettingproblemen had, kon ik niet sneller had dan hij."

Van Aert voelt wel dat hij een nieuwe stap heeft gezet. "Ik denk dat ik hier sowieso het Mathieu moeilijker heb gemaakt dan in Gieten. Ik voelde mezelf vrij goed en daar ben ik wel blij om", aldus de regenboogtrui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties