Filosoof Niels Albert ziet af en toe Sven Nys passeren in eigen winkel: "Af en toe moet hij iets hebben voor Thibau"

Redactie
| 3 reacties
Filosoof Niels Albert ziet af en toe Sven Nys passeren in eigen winkel: "Af en toe moet hij iets hebben voor Thibau"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op zijn 32e is Niels Albert al een tijdje crosser af, maar vervelen doet de ex-wereldkampioen zich zeker niet. Hij is tegenwoordig naast vader opnieuw ploegleider én runt zijn eigen fietsenwinkel.

De fietsen waar Wout Van Aert drie keer wereldkampioen werd, worden tentoongesteld in zijn winkel. Zijn eigen fiets waarmee hij in Koksijde de regenboogtrui veroverde, is moeilijker terug te vinden. "Ik kom elke dag voorbij die fiets. Als de winkel dicht is, kan ik me op de trap zetten en even filosoferen. Maar die tijd komt nooit meer terug. Ik wil niet nadenken over hoe het had kunnen zijn", vertelt Albert bij Sportweekend.

"Krijg ik hetzelfde gevoel als ik een fiets verkoop vergeleken met een zege in het veldrijden? Neen, dat is iets heel anders", aldus Albert.

Nys

Albert is afkomstig uit Tremelo, vroegere rivaal Sven Nys uit Baal. Komt hij af en toe iets kopen? "Ik heb Sven hier al een paar keer gezien. Hij moet wel eens iets hebben voor zijn zoon. De nieuwelingen rijden blijkbaar met speciale vitessen. Af en toe zie ik hem wel eens passeren", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties