Niels Albert over tijdperk Mathieu van der Poel en Wout Van Aert: "Soms vraag ik me wel af waar ik op dit moment zou staan"
Redactie
| 13 reacties

Niels Albert vraagt zich af waar hij nu zou staan in tijdperk van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert

Niels Albert over tijdperk Mathieu van der Poel en Wout Van Aert: "Soms vraag ik me wel af waar ik op dit moment zou staan"
Foto: © photonews

Niels Albert wordt de nieuwe ploegleider van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De voormalige wereldkampioen moest vroegtijdig zijn fiets aan de haak hangen door hartproblemen, maar vraagt zich regelmatig nog eens af waar hij nu zou staan.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert heersen in de cross. Maar had Albert nog een rol van betekenis kunnen spelen indien hij niet verplicht moest stoppen? "Ik ben nu 32 jaar", vertelde Albert in Sportweekend. "Normaal gezien zou ik nu nog volop in de running zijn om ertussen te rijden. Soms vraag ik me wel af waar ik op dit moment zou staan en of die twee nu echt zo goed zijn als iedereen zegt."

"Op bepaalde omlopen zou ik hen wel weerwerk kunnen bieden, denk ik", vervolgt de voormalige wereldkampioen en ex-ploegleider van Van Aert. "Het is moeilijk om het niveau in te schatten. De manier van crossen zou me wel gelegen hebben: de kraan vol open vanaf de start en met open vizier koersen."

'Nooit meer afpakken'

Al zal Albert het echter nooit weten. "Die spijt zal ik wel voor de rest van mijn dagen meepakken. Ik denk er nog vaak aan. Ik had graag op een andere manier afscheid genomen, maar je kunt de dingen niet veranderen. Ik wil ook niet te veel denken in 'wat als' of 'zou'. Die periode is gepasseerd en ik ben blij met wat ik heb. Ze pakken me dat nooit meer af", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties