Deceuninck-Quick.Step doet het in 2019 zo goed als zeker met (minstens) vijf renners minder

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Deceuninck-Quick.Step doet het in 2019 zo goed als zeker met (minstens) vijf renners minder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors is dan wel de meest succesvolle ploeg van 2018 met liefst 73 ritzeges, toch zijn er volgend jaar besparingen bij de ploeg van Patrick Lefevere. Meer dan waarschijnlijk zijn er in 2019 6 renners minder dan dit seizoen.

Lefevere kende zijn meest succesvolle seizoen ooit bij de blauw brigade van Quick-Step. Maar in 2019 zal Deceuninck-Quick.Step het met enkele renners minder moeten doen. Lefevere haalde slechts twee versterkingen binnen met fenomeen Remco Evenepoel en de jonge Deen Mikel Honoré, die eerder als stagiair indruk maakte bij de ploeg. 

Vertrekkers

Maar daar staan ook heel wat vertrekkers tegenover. En dat zorgt ervoor dat de ploeg meer dan waarschijnlijk naar 24 of 25 renners gaat. Belgisch klimtalent Laurens De Plus begint een nieuw hoofdstuk bij LottoNL-Jumbo, terwijl toptalent en Ecuadoraan Jhonatan Narvaez naar Sky vertrekt. 

Met Niki Terpstra (Direct Energie) verdwijnt ook een serieuze troef voor het Vlaamse voorjaar. Nét omdat Lefevere nog niet zeker was van zijn sponsors. Ook de talentvolle Duitser Maximilian Schachmann vertrekt. Hij wordt ploegmaat van Peter Sagan bij BORA-hansgrohe. 

Gaviria weg, Vakoc blijft

Achter de namen van Petr Vakoc en Fernando Gaviria stonden tot vandaag nog een vraagteken. Vakoc kwam dit seizoen nog niet in actie na zijn zware ongeval in januari op stage in Zuid-Afrika. Lefevere ziet wel nog toekomst in de voormalige winnaar van de Brabantse Pijl, maar dan wel aan de minimumvoowaarden van een WorldTour-contract, liet hij recent weten. En dus blijft de Tsjech aan. 

Bij Gaviria draaide het dan weer om geld. De Colombiaanse sprinter kon ondanks een nog lopend contract naar UAE Emirates. Een akkoord kwam reeds uit de bus tussen beide partijen. De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten betaalt een schadevergoeding, waardoor het goudhaantje toch nog kan vertrekken. Goed voor de bankrekening van Gaviria, alweer een topnaam minder voor Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties