Fit blijven na een profcarrière: "Ik fiets nu meer dan bij de profs" versus "Vijf weken na afscheid kreeg ik hartritmestoornissen"

Redactie
| 3 reacties
Fit blijven na een profcarrière: "Ik fiets nu meer dan bij de profs" versus "Vijf weken na afscheid kreeg ik hartritmestoornissen"
Foto: © photonews

Na een intense profcarrière vallen sommige renners in het zwarte gat, anderen blijven dan weer (al dan niet verplicht) veel sporten. Johan Museeuw, Nico Mattan en Karsten Kroon getuigen.

Kroon moest als het ware blijven sporten na zijn afscheid bij de profs. "Ik dacht na mijn carrière nooit meer te fietsen", bekent hij in Het Nieuwsblad. "Maar na vijf weken kreeg ik hartritmestoornissen. Een signaal dat mijn lichaam die bruuske overgang niet verteerde. Daarop moet je letten. Ik sport nu elke dag: hardlopen of een sessie crossfit."

Museeuw bleef na zijn carrière actief met de fiets bezig. "Als begeleider van fietsvakanties rijd ik nu zelfs meer kilometers dan toen ik prof was. Vorig jaar had ik er 25.000. Ik heb maandag nog 100 kilometer gedaan. Nochtans had ik er maar 99 toen ik thuis kwam, maar ik ben op en af blijven rijden om toch aan 100 te geraken."

'Comfortabele cocon'

"Hoe zot kan een mens van 53 zijn? Door ­opnieuw zoveel te sporten, zit ik wel lekker in mijn vel. Voor het eerst sinds mijn pensioen als renner heb ik nu het gevoel dat ik opnieuw in een soort van comfortabele cocon zit", aldus Museeuw. 

Bij Nico Mattan is het algemeen bekend dat hij een levensgenieter is. "Voor mij is dat moeilijk. Ik werk van 8.30 uur tot 19 uur. Ik sta tien kilo te zwaar. Je hebt wielrenners die een passie vinden in een andere sport - Boonen met zijn auto's bijvoorbeeld -, maar mijn passie is eten en drinken", lacht Mattan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties