Pensioen in zicht, maar 37-jarige veteraan blijft na pechseizoen door hersenoperatie nog een jaar langer bij Dimension Data

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pensioen in zicht, maar 37-jarige veteraan blijft na pechseizoen door hersenoperatie nog een jaar langer bij Dimension Data
Foto: © photonews

Dimension Data heeft woensdag een nieuwe contractverlenging bekendgemaakt. De 37-jarige veteraan Bernhard Eisel doet er nog een seizoen bij in de kleuren van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg. Na 2019 gaat hij op wielerpensioen.

"Ik ben heel erg blij dat ik nog een jaar bij Dimension Data kan blijven", vertelt de Oostenrijker. "Ik droomde er altijd van om bij een Amerikaanse ploeg op pensioen te gaan en mijn laatste dagen in Malibu te spenderen, maar nu zal ik waarschijnlijk in Camps Bay stoppen na 2019", praat Eisel al over zijn afscheid. 

2018 was een jaar om snel te vergeten voor de 37-jarige oudgediende. Na een valpartij in de Tirreno-Adriatico moest Eisel onder het mes voor een hersenoperatie. Daardoor was hij meerdere maanden buiten strijd. Na een comeback in augustus heeft hij in het slot van het seizoen ook nog de Ronde van Guangxi gereden. 

Ups en downs

"Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Dit jaar was duidelijk niet perfect. Ik had heel wat ups en downs na mijn blessure, maar ik ben heel blij dat ik terug ben. De ploeg heeft me alle tijd en steun gegeven om terug te keren. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ik heb vijf maanden niet gekoerst en de ploeg heeft daar nooit over geklaagd."

Eisel was er snel uit met Douglas Ryder over het nieuwe contract. "Het was een gemakkelijke beslissing toen ik met 'Doug' sprak. Dit was één van de makkelijkste gesprekken ooit om mijn contract te vernieuwen. En dat na 18 jaar bij de profs", besluit Eisel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties