Thibau Nys mag zich opmaken voor eerste EK - bekijk hier de Belgische EK-selecties bij de jeugdcategorieën

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Thibau Nys mag zich opmaken voor eerste EK - bekijk hier de Belgische EK-selecties bij de jeugdcategorieën
Foto: © photonews

Bij de EK-selecties voor heren en dames elite waren er weinig verrassingen te noteren, maar ook de bij de jeugd werden de selecties bekendgemaakt. Zo werd Thibau Nys opgeroepen voor zijn eerste Europese kampioenschap.

Van 2 tot 4 november vindt in het Nederlandse Rosmalen het EK veldrijden plaats. Naast de eliterenners bij de vrouwen en mannen werden ook de selecties bij de jeugd bekendgemaakt door Belgian Cycling. 

Bij de junioren springt vooral de naam Thibau Nys in het oog. De zoon van de 'Kannibaal van Baal' staat als eerstejaars junior voor zijn vuurdoop op een EK. Bij de beloften (U23) is het vooral uitkijken naar topfavoriet Eli Iserbyt. 

Junioren: Ryan Cortjens - Ward Huybs - Witse Meeussen - Thibau Nys - Jelle Vermoote - Wout Vervoort (reserves: Lennert Belmans, Yorben Lauryssen en Jetze Van Campenhout)

Beloften: Jarno Bellens - Eli Iserbyt - Timo Kielich - Lander Loockx - Toon Vandebosch - Niels Vandeputte - Pieter-Jan Vliegen (reserves: Yentl Bekaert, Niels Derveaux en Andreas Goeman)

Beloften dames: Axelle Bellaert - Jinse Peeters - Marthe Truyen (geen reserves)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties