Tom Dumoulin verliest één van zijn vaste coaches, maar Sunweb is wel zo goed als rond met ex-ploegleider van Wout Van Aert

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin verliest één van zijn vaste coaches, maar Sunweb is wel zo goed als rond met ex-ploegleider van Wout Van Aert

Tom Dumoulin moet het in 2019 bij Sunweb zonder één van zijn vaste coaches doen. De Nederlander Adriaan Helmantel wordt zo goed als zeker bondscoach van de beloften op de weg en de duurrenners op de baan.

Helmantel was al eerder tot 2012 aan de slag bij de Nederlandse wielerbond. Daarna ging hij aan de slag als coach bij Team Sunweb. Bij de KNWU zal hij bondscoach van de beloften op de weg en bondscoach van de duurrenners op de baan worden.

Die functies zal hij cominberen met een job als assistent-trainer bij de profs en de vrouwen in hun tijdritten op kampioenschappen. Dat meldt De Telegraaf. 

Geen Elijzen als bondscoach

Een bondscoach voor de elite mannen en vrouwen is er nog steeds niet. De KNWU is dus nog steeds op zoek naar een vervanger voor Thorwald Veneberg, die directeur van de bond wordt. Michiel Elijzen (ex-Sniper Cycling) werd genoemd, maar hij wordt zo goed als zeker ploegleider bij Sunweg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties