Trek-Segafredo behoudt na pechjaar het vertrouwen in Amerikaanse klimmer

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Trek-Segafredo behoudt na pechjaar het vertrouwen in Amerikaanse klimmer

Ook bij Trek-Segafredo is er eind oktober nog contractnieuws. De ploeg van Jasper Stuyven en Edward Theuns ziet de 31-jarige Amerikaan Peter Stetina zijn contract verlengen. En dat na een pover 2018.

De Amerikaanse renner ondertekende een nieuw contract voor één seizoen bij Trek-Segafredo. "Ik ben blij dat ik hier langer kan blijven", vertelt Stetina. "De ploeg stond mij bij in een moeilijke periode, dat is inspirerend. Ik zal wat vakantie nemen om mijn lichaam te laten rusten, maar ik hoop dat ik het niveau van het verleden kan evenaren."

Opnieuw genieten

"2019 wordt terugkeren naar de basis en genieten van wedstrijden: ik wil onze leiders helpen in de klimwedstrijden en zelf mijn kans gaan als er zich een opportuniteit voordoet", aldus de Amerikaanse klimmer. 

"'Pete' was sterk op het einde van het seizoen, wat zijn kwaliteiten als renner bevestigt", zegt teammanager Luca Guercilena. "We hebben er vertrouwen in dat hij dat ook in 2019 doorzet." Stetina zag zijn voorjaar in rookopgaan door klierkoorts en brak net voor de Tour de France zijn sleutelbeen. In het laatste deel van het seizoen kwam hij wel boven water met onder meer een tweede plek in een rit in de Tour of Utah. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties