Wout Van Aert: "Niet dat ik een sukkelaar ben, maar Mathieu doet dat nog beter"

Redactie
| 27 reacties
Wout Van Aert: "Niet dat ik een sukkelaar ben, maar Mathieu doet dat nog beter"
Foto: © photonews

Wout Van Aert beperkte in de Wereldbeker van Bern het verschil op grote concurrent Mathieu van der Poel, maar moest zich opnieuw neerleggen met een zege van de Nederlander. Volgens Van Aert draait het om techniek.

Aan één demarrage had van der Poel in Zwitserland genoeg om afstand te nemen. "De wereldbekermanche in Bern was goed", blikt Van Aert terug bij WielerFlits. "In vergelijking met Gieten was het verschil met Mathieu van der Poel een stuk kleiner. Hem kloppen lukte nog niet. Met die ene snelle halve ronde slaagde hij er in een beslissende kloof te slaan."

"Die snelle ronde is ondertussen zijn handelsmerk. Hij koppelt dat perfect aan zijn uitmuntende technische vaardigheden om het verschil te maken. Elke bocht komt hij een fractie van een seconde sneller door. De optelsom is rap gemaakt", aldus Van Aert. 

Explosiviteit koppelen aan techniek

Volgens Van Aert kan hij daar zeker nog aan werken. "Ja. En dat doe ik ook. Ik train meermaals op die korte sprints. Ik had in Bern ook het gevoel dat ik over voldoende explosiviteit beschikte. Het optrekken ging vlot. Maar Mathieu combineert dat dus met zijn stuurvaardigheid… Het is niet dat ik zelf een sukkelaar ben op technisch vlak."

"Ik zie achter mij weinig jongens die sneller door de bochten gaan. Alleen doet Mathieu dat dus nóg beter. En hoe meer bochten een parcours telt, hoe moeilijker het wordt om terug te keren. Nu, niet onbelangrijk voor mij: na dit weekend sta ik weer een stukje dichter bij hem", besluit de wereldkampioen in het veld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties