Cavendish klaar om moeilijke jaren achter zich te laten: "Het eist een zware mentale tol"

Cavendish klaar om moeilijke jaren achter zich te laten: "Het eist een zware mentale tol"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door zijn contract te verlengen bij Team Dimension Data, heeft Mark Cavendish weer een zorg minder en dat kan hij wel gebruiken. De ervaren renner kan zo al zijn energie gebruiken om terug te slaan na een paar lastige jaren.

"Het is geen geheim dat 2017 en 2018 fysiek moeilijke jaren geweest zijn door zowel blessures als ziektes. De fysieke vermoeidheid die ik voelde vanwege het epstein-barrvirus was verschrikkelijk. Het moeilijkste was de impact die het had op mijn job, want dat is mijn passie en mijn leven. Het is moeilijk om mee om te gaan en eist een zware mentale tol", doet Cavendish het relaas van de voorbije jaren.

Hij hoop nu om weer volop te genieten van het koersen en eventueel het record van Merckx na te jagen. "Het enige wat ik wilde doen toen ik opgroeide, was op de fiets rijden. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik al een beetje geschiedenis geschreven heb in mijn twaalf jaar als profrenner. Het recordaantal ritzeges in de Tour is enorm belangrijk voor me, maar ook dat we met onze status het wielrennen kunnen doen groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties