Dan toch maar de Giro voor Tom Dumoulin of toch de Tour?

Dan toch maar de Giro voor Tom Dumoulin of toch de Tour?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is zelden dat men grote conclusies kan trekken uit de voorstelling van het parcours voor de Tour. Al lijkt het volgend jaar wel expliciet een Tour voor klimmers te worden. Vooral de weinige tijdritkilometers kunnen Tom Dumoulin misschien aanzetten om voor een andere grote ronde te kiezen.

Intussen heeft de Nederlander van Sunweb zich toch wel ontpopt tot een volwaardige podiumkandidaat in eender welke grote ronde hij aan de start komt. Hij zou dus kunnen interpreteren dat als ze hem er in de Tour absoluut bij willen, dat ze er dan wel wat extra tijdritkilometers zouden in steken.

RONDE VOOR LICHTGEWICHTEN

Iets anders wat in het nadeel van Dumoulin speelt, is de grote hoogte van de beklimmingen. Voor een type renner als Dumoulin lijkt het toch wat moeilijker om die bergen te betwisten. Het lijkt allemaal meer iets voor lichtgewichten te gaan worden in plaats van voor goede allrounders.

Iets anders om te overwegen is of hij met zijn ploeg wel op kan tegen het sterke blok van Team Sky. Zeker omdat die in de Tour met hun allerbeste renners aan de start komen. In de andere grote ronden is hun suprematie toch al iets minder en liggen er meer kansen voor Dumoulin.

JACHT OP EERSTE TOURZEGE

Toch zijn er een aantal redenen waarom de tijdritspecialist opnieuw aan de Tour zou beginnen. Ten eerste natuurlijk omdat hij de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd in het wielrennen nu eens graag wil winnen. Dit jaar was het net niet en de Giro heeft hij tenslotte al gewonnen.

Er zijn bovendien ook commerciële belangen die spelen. De kans lijkt miniem dat Sunweb gerust zonder zijn sterkste ronderenner naar Frankrijk wil afzakken. De voorbije jaren heeft hij ook al aangetoond dat hij altijd een rol kan spelen, ongeacht wat het parcours is. Hij heeft stilaan de ideale leeftijd bereikt om te oogsten. Hoewel er wel wat te zeggen is om voor de Giro te kiezen, zal het moeilijk zijn om 'neen' te zeggen tegen de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties