Eddy Merckx en andere wielerlegendes laten zich uit over het belang van de gele trui in de koers

Eddy Merckx en andere wielerlegendes laten zich uit over het belang van de gele trui in de koers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de officiële voorstelling van de Ronde van Frankrijk van volgend jaar mocht Eddy Merckx niet ontbreken. Het is in 2019 overigens de honderdste verjaardag van de gele trui. Een trui die Merckx natuurlijk talloze keren heeft mogen aantrekken.

Onze landgenoot werd vandaag in Parijs ook het podium op geroepen voor een kort gesprekje over le maillot jaune. "Het is simpelweg de belangrijkste trui in het wielrennen", liet de vader van Axel zich ontvallen. Daar waren de andere prominten als Miguel Indurain, Bernard Hinault en Raymond Poulidor het mee eens.

"Het is een privilege om die trui te mogen dragen in de allergrootste koers ter wereld. Het is het grote doel voor alle profrenners", denkt Indurain. "Diegenen die in de Tour aan de start komen om te winnen, gaan op jacht naar de gele trui. Dat is het mooiste wat je kan bereiken", zo verwoordde Hinault het.

POULIDOR ALS SURPRISE GUEST

Raymond Poulidor - in tegenstelling tot de anderen geen Tourwinnaar - was eerder een surprise guest op het podium. Ook hij had een uitgesproken mening. "Waar ga je naar op zoek in de Ronde van Frankrijk? De gele trui. Een klassieker winnen is mooi, maar de gele trui is iets buitengewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties