Het parcours voor 2019: met Tourvoorstelling voor de boeg zijn grote lijnen al uitgelekt

Het parcours voor 2019: met Tourvoorstelling voor de boeg zijn grote lijnen al uitgelekt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat in het Palais des Congrès de voorstelling van de Ronde van Frankrijk 2019 op het menu. We zijn benieuwd wat Christian Prud'homme nog gaat vertellen, want er is al heel wat geweten over de volgende Tour.

Hij zal natuurlijk wel nog heel wat details kunnen bekendmaken, maar het belangrijkste lijkt al geweten. Wat al zeker vaststaat, is dat de Tour in 2019 van start gaat in Brussel. Er staat op dag één een rit in lijn op het menu van en naar de Belgische hoofdstad. Daar vertoeft het peloton ook de volgende dag nog na de aankomst van een ploegentijdrit aan het Atomium.

AL KLIMMEN IN RIT ZES

In de zesde etappe is het al volop klimmen, want dan ligt de aankomst op verharde weg bovenop Planche des Belles Filles. De laatste bergrit is dan weer voorzien voor de op één na laatste dag, met aankomst in het skistation Val Thorens.

Er zijn ook nog enkele dingen die waarschijnlijk zijn, maar nog bevestigd moeten worden. Zoals een eventuele passage over de Peyresourde in de Pyreneeën, een eerste rustdag op dinsdag in Albi en een aankomst in Bagnères-de-Bigorre.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties