Quick-Step brandt ook na superjaar nog van de ambitie: "2018 wordt voortaan de norm"

Quick-Step brandt ook na superjaar nog van de ambitie: "2018 wordt voortaan de norm"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat nu met Quick-Step nu het wegseizoen erop zit? Voor elke ploeg is het immers de ambitie om het in een volgend jaar beter te doen, maar in het geval van Quick-Step kan dat eigenlijk niet. Of toch?

Philippe Gilbert beseft dat de verwachtingen straks in 2019 alweer gigantisch hoog zullen zijn. "We hebben de lat ontzettend hoog gelegd. 2018  wordt voortaan de norm. Er zal voortdurend worden teruggegrepen en vergeleken. Zitten we niet op schema en dreigen we onder die lat door te duiken, zal de druk toenemen. Terwijl dit toch echt wel exceptioneel is."

VAAK DE SLIMSTEN

Maar je zal hem niet horen zeggen dat het niet kan, nog beter doen. De huidige aanpak van de ploeg behouden is dan wel cruciaal. "We waren niet altijd de sterksten, toen we wonnen. Maar vaak wel de slimsten. Een goed uitgekiend tactisch plan droeg bij tot het succes."

Ook Yves Lampaert blikt in HLN vooruit en erkent dat het verlies van Gaviria, Terpstra en Schachmann wel kan doorwegen. "De kern slankt wat af, dat maakt het er zeker niet makkelijker op. We moeten blijven uitgaan van onze eigen kracht en met het vertrouwen koersen dat we in 2018 hebben opgedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties