Mathieu van der Poel ziet één werkpuntje na nieuwe demonstratie: "Maar dit had ik zelf niet verwacht"

Redactie
| 25 reacties
Mathieu van der Poel ziet één werkpuntje na nieuwe demonstratie: "Maar dit had ik zelf niet verwacht"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel demonstreerde in Ruddervoorde zoals alleen hij dat kan. Al zag hij toch ook een werkpuntje: zijn passages door het zand.

"Dit had ik zelf niet verwacht, nee", reageerde Van der Poel na afloop bij Sporza. "De eerste halve ronde zat ik goed uit de wind en had ik het gevoel dat ik sneller kon. Toen ik demarreerde, kreeg ik meteen een gaatje. Ik heb af en toe wat seconden gekregen omdat ze achter mij twijfelden. De voorsprong liep op tot een halve minuut en dan wist ik dat het moeilijk zou worden om dat op dit rondje te dichten."

Zand

Toch was van der Poel ook zelfkritisch. "Ik reed vandaag niet super door het zand. Maar de rest deed ik wel heel goed. Ik hou hier een supergoed gevoel aan over", klinkt het. 

Nu is het uitkijken naar het EK van volgende zondag. "Ik voelde me vandaag heel goed uitgerust. Ik had echt een supergoede dag. Dit geeft toch wel vertrouwen voor het kampioenschap, al is er eerst nog de Koppenberg. Het was leuk om hier rond te rijden in Ruddervoorde, ik kom hier graag

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties