Van der Poel op zijn best in Ruddervoorde, Nederlander voert grote onemanshow op

Van der Poel op zijn best in Ruddervoorde, Nederlander voert grote onemanshow op
Foto: © photonews

Er staat in het veldrijden geen maat op Mathieu van der Poel. De Europees kampioen begint zelfs steeds met meer overmacht zijn koersen te winnen. In de Superprestige in Ruddervoorde was er van ook maar enige spanning geen sprake. Van der Poel had zelfs geen hele ronde nodig om afstand te nemen.

Nog geen halve ronde ver waren ze of van der Poel was al vertrokken. Aanvankelijk zetten zeven renners de achtervolging in. Na twee ronden had Toon Aerts wel van Aert, Hermans en Vermeersch op enkele lengten gezet. Deze drie kwamen later wel weer samen. Intussen liep de voorsprong van Mathieu van der Poel al snel op richting een halve minuut.

HERGROEPERING ACHTER VAN DER POEL

Het enige wat nog boeiend was, was de strijd om de tweede plaats. Achter de onaantastbare van der Poel vond er immers een hergroepering plaats. Van Aert, Iserbyt, Aerts, Nieuwenhuis en Sweeck hadden op een paar ronden van het einde toch weer wat afstand genomen van hun belagers.

Nieuwenhuis hield materiaalpech over aan een slipper. De Nederlander zag zo een mogelijke tweede plaats verloren gaan. Die was weggelegd door Wout van Aert, die zich in het slot van de cross toch losrukte uit de achtervolgende groep. Mathieu van der Poel stevende ondertussen onbedreigd op de overwinning af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties