32-jarige landgenote verrast met nieuwe podiumplek in Ruddervoorde: "Twee jaar geleden de knop omgedraaid"

Redactie
| 14 reacties
32-jarige landgenote verrast met nieuwe podiumplek in Ruddervoorde: "Twee jaar geleden de knop omgedraaid"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen was Marianne Vos voor de vijfde keer dit seizoen de primus. De eerste Belgische was ... Kim Van De Steene, die de laatste crossen erg sterk voor de dag komt.

Van De Steene reed na een achtervolging naar een knappe derde plek in Ruddervoorde. Nochtans startte de renster van Tarteletto-Isorex vanaf op de 3e rij omdat ze haar UCI-ranking niet echt mee heeft. "Ik rij nu eenmaal minder crossen en Wereldbekers, maar ik zal wel nog wat stijgen in de UCI-ranking", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Gezin en werk 

"Dit is mijn keuze. Ik heb een gezin en werk halftijds. En ik heb thuis ook een kinderboerderijtje. Het is pas twee jaar geleden dat ik de knop heb omgedraaid en weer wat intensiever ben gaan fietsen", aldus Van De Steene. 

Van De Steene ligt nog tot het einde van het seizoen onder contract. Teammanager Peter Bauwens glundert. "Er zal wel aan haar mouw getrokken worden door andere teams, maar bij ons mag ze haar zin doen", zegt Bauwens, die afgelopen week verjaarde. "Het team gaat na januari ook het budget optrekken voor de vrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties