Van twijfels over selectie naar schaduwfavoriete: "Het kan verkeren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Kim Van de Steene trekt als schaduwfavoriete naar EK

Van twijfels over selectie naar schaduwfavoriete: "Het kan verkeren"
Foto: © photonews

Het veldritseizoen bij de vrouwen kent toch een paar opmerkelijke ontwikkelingen. Eén daarvan is de opmars van Kim Van de Steene. Door haar drukke bezigheden en het feit dat ze haar gezin op de eerste plaats zet, is ze niet in alle crossen te zien. Deze week tekent ze wel present voor het EK.

Nochtans is Van de Steene niet van plan om haar programma aan te passen, ook niet na haar zege in Boom en derde plaats in Ruddervoorde. "Ik denk dat ze bij de ploeg stiekem hopen dat ik meer wedstrijden zou rijden, maar dat is voorlopig geen optie. Ik zou me niet goed voelen tegenover mijn gezin en dat zou dan ook mijn prestaties niet ten goede komen. Geen overdaad voor mij."

Van de Steene zweert bij een gerichte aanpak. "Deze week ben ik twee keer van de partij met de Koppenbergcross op donderdag en het EK op zondag", geeft ze bij WielerFlits meer info over haar schema. "Plots word ik voor dat Europees Kampioenschap schaduwfavoriete genoemd, terwijl ik een paar weken geleden nog niet overtuigd was dat ik in aanmerking kwam voor een selectie. Het kan verkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties