Belgisch toptalent komt bij Aru, Martin en Kristoff terecht: "Serieus onder de indruk en toch wat onwennig"

Redactie
| 1 reacties
Belgisch toptalent komt bij Aru, Martin en Kristoff terecht: "Serieus onder de indruk en toch wat onwennig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij UAE Team Emirates rijdt er volgend seizoen ook één Belg rond. Het jonge sprinttalent Jasper Philipsen vertoeft in deze periode in Abu Dhabi en maakt zijn opwachting in de ploeg van onder meer Fabio Aru, Alexander Kristoff, Dan Martin en Fernando Gaviria.

En dat is toch even wennen voor Philipsen. "Eerlijk? Ik ben serieus onder de indruk van alles wat ik hier zie en meemaak", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Het voelt als jonge gast wat onwennig om met die grote namen een praatje te slaan of plezier te maken"

"Maar dat nieuwe zal wel snel verdwijnen. Abu Dhabi is trouwens ook niet min. We bezochten al de wereldberoemde moskee en gaan vandaag naar de Burj Khalifa. Zeer mooi!"

"Ik heb ondertussen al drie weken stilgezeten, dus er is werk aan de winkel"

Veel tijd om te fietsen blijft er niet over door al die uitstapjes op de eerste teammeeting. "Op wat sponsorritjes en medische testen na eigenlijk niet veel", lacht het toptalent, die ook wel eens met Tom Boonen vergeleken wordt. "Deze eerste dagen dienen vooral om een beeld te krijgen waar we fysiek staan. Ik heb ondertussen al drie weken stilgezeten, dus er is werk aan de winkel."

"Op basis van de testen nu volgt er een aangepast trainingsprogramma. De eerste stage staat gepland in december, naar verluidt in Marbella. En dan kan de echte voorbereiding naar de klassiekers beginnen. Wat dat betreft zal ik de komende periode dus heel veel opsteken van Alexander Kristoff", besluit Philipsen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties