Campenaerts koestert ambitieus plan voor 2019 en gaat zich voorbereiden in Afrika
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Victor Campenaerts gaat in Namibië aanval op werelduurrecord voorbereiden

Campenaerts koestert ambitieus plan voor 2019 en gaat zich voorbereiden in Afrika
Foto: © photonews

Dat Victor Campenaerts een speciale kerel is, weten we ondertussen allemaal al wel. Het blijkt ook uit zijn plannen voor volgend jaar. Campenaerts wil het werelduurrecord aanvallen. En het gaat niet om zomaar eens een poging wagen. Hij gaat alles tot in de puntjes voorbereiden.

Zo trekt onze landgenoot begin januari voor twee maanden naar Namibië. Met een hoogtestage in Afrika gaat hij zijn wegseizoen en zijn aanval op het werelduurrecord voorbereiden. Campenaerts zal vergezeld worden door twee triatleten. De werelduurrecordpoging gaat de Belg van Lotto-Soudal in april ondernemen in Mexico.

LUCHTDRUK MOET GOED ZIJN

De piste is wel nog niet gereserveerd. "Het plan staat op punt, maar het is nog ver tot april. Zodra de luchtdruk ideaal is, zou ik van start gaan. Tijdens de poging van Wiggins was de luchtdruk niet goed", legt Campenaerts uit in Het Nieuwsblad. "Waren de omstandigheden ideaal geweest, dan was het bijna onmogelijk om zijn record nog te breken."

Het is voor 'Campi' belangrijk om het op een hoogte van 2000 meter te proberen. "De hoogte vermindert de luchtweerstand. Handig aan de hoogte in Mexico is dat je nadien meteen competitieklaar ben als je naar Europa terugkeert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties