Greg Van Avermaet blikt vooruit op 2019 én laat zich uit over transfers: "Ik heb echt niet alles te zeggen bij CCC"

Redactie
| 9 reacties
Greg Van Avermaet blikt vooruit op 2019 én laat zich uit over transfers: "Ik heb echt niet alles te zeggen bij CCC"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet begint volgend seizoen aan een nieuw avontuur bij het Poolse CCC. Als enige overgebleven kopman had de ex-winnaar van Parijs-Roubaix inspraak bij de transfers.

Zo haalde Van Avermaet onder meer zijn maatje Serge Pauwels naar CCC. Toch benadrukt hij dat hij niet altijd de goedkeuring kreeg voor zijn voorgestelde namen. "Wees gerust: ik heb ook namen gesuggereerd waarop ik een neen heb gekregen. Ik heb echt niet alles te zeggen bij CCC", aldus Van Avermaet in Het Nieuwsblad. 

Van Avermaet is de enige grote naam die overbleef. Toppers als Rohan Dennis en Richie Porte vertrokken, net als Dylan Teuns. "Dat was onvermijdelijk. Beter doen dan BMC was onmogelijk. Dan moesten we al een ploeg als Sky of Quick Step uit de grond stampen. Maar ik maak me geen zorgen. We gaan een goede middenmoter zijn", zegt hij. 

"Voor veel renners zal er een wereld opengaan"

"Voor veel renners zal er een wereld opengaan. Plots kunnen ze in Vlaanderen rijden. Of kunnen ze aan Roubaix deelnemen. Die gaan zó gemotiveerd zijn. Bovendien gaan we heel anders kunnen koersen. Bij BMC moesten we, waar we ook startten, de wedstrijd controleren. Nu gaan we meer kunnen aanvallen, meer vrijheid krijgen…"

Al zal er meer dan ooit naar de olympische kampioen van Rio 2016 worden gekeken. "Ik ben het intussen gewend om onder druk te staan. En zo veel zelfvertrouwen heb ik intussen wel: als ik gezond blijf, zal ik ook presteren. Dat weet ik gewoon", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties