Matige resultaten zorgen bij Marlux niet voor onrust: "Nu spelen we toch keer op keer mee"

Matige resultaten zorgen bij Marlux niet voor onrust: "Nu spelen we toch keer op keer mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Renners als Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout en Eli Iserbyt in huis hebben en toch op twaalf crossen slechts twee podia rijden. Dat is de realiteit bij Marlux. Jurgen Mettepenningen blijft er rustig onder en weet dat het team van ver komt.

Laura Verdonschot zorgde bij de vrouwen ook wel twee keer voor een podiumplek. Daarmee evenaarde ze op haar eentje het aantal keer dat de Marlux-mannen al op een podium stonden. "We zouden graag eens een mooie veldrit winnen. Ons podiumcijfer staat laag. We zijn naar mijn omstandigheden iets te karig bedeeld", analyseert Mettepenningen in Het Laatste Nieuws. "Door de omstandigheden. Pech vooral."

GEEN LEUKE SIGNALEN VAN PAUWELS

Allemaal goed en wel, maar met Kevin Pauwels is er toch minstens één renner die ondermaats presteert. "Kevin stuurt geen leuke signalen uit. In Neerpelt kreeg hij alle ruimte die hij nodig heeft, maar hij zakte er halfkoers door. De Pauwels van drie, vier jaar geleden wrong zich ertussen."

Mettepenningen blijft desalniettemin zijn geduld bewaren en houdt vooral de weg die de ploeg heeft afgelegd voor ogen. "Draai de klok eens een jaar terug. Toen kwamen we niet eens in de buurt van het podium. Nu spelen we toch keer op keer mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties