Niels Albert geeft zijn kijk op suprematie van der Poel: "Hier is niks aan te zien" en "Vraag me niet hoe je hem moet verslaan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Niels Albert vindt er nog weinig aan met zo'n sterke Mathieu van der Poel

Niels Albert geeft zijn kijk op suprematie van der Poel: "Hier is niks aan te zien" en "Vraag me niet hoe je hem moet verslaan"
Foto: © photonews

Voor de prestaties van Mathieu van der Poel kan iedereen alleen maar heel veel respect hebben. Al maakt dit het veldrijden er niet meteen boeiender op. Ook Niels Albert haalt dat aan. Hij voorspelt opnieuw een zege voor van der Poel in de Koppenbergcross en op het EK.

Albert werd niet meteen warm van de cross in Ruddervoorde. "Met alle respect voor de topprestatie van van der Poel in zijn favoriete speeltuin, maar wegrijden na vier minuten... 'Joepie!' Gevolgd door een diepe zucht. Hier is werkelijk niks aan te zien en haakt de neutrale kijker op af", zegt de voormalig veldritkampioen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

GROOT CONTRAST

De waardeverhoudingen zullen niet meteen veranderen. "Ik blijf erbij dat Wout best oké is, anders pakt hij in de finale in Ruddervoorde ook niet spelenderwijs plaats twee. Maar als je dat vergelijkt met de manier waarop Mathieu van start tot finish domineerde: wat een contrast!

Gaat van der Poel dan ook vlotjes de twee belangrijke veldritten die deze week op het menu staan voor zijn rekening nemen? "Met deze benen slaat hij donderdag onverbiddelijk toe op de Koppenberg. En verlengt hij zondag op het EK in Rosmalen simpelweg zijn titel. Vraag me niet hoe je hem moet verslaan. Ik zou het bij God niet weten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties