Ook Lance Armstrong hekelt het Tour-parcours en geeft Tom Dumoulin bovendien opmerkelijk advies

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ook Lance Armstrong hekelt het Tour-parcours en geeft Tom Dumoulin bovendien opmerkelijk advies
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er kwam de afgelopen dagen al heel wat kritiek op het parcours voor de Tour van 2019. "Te weinig tijdritten, te veel in het voordeel van Bardet en Pinot", klinkt het kritisch. Ook Lance Armstrong sluit zich daarbij aan én vindt bovendien dat Tom Dumoulin de Tour beter links kan laten liggen.

"De organisatie wil er alles aan doen om Romain Bardet of Thibaut Pinot de Tour te laten winnen", vertelt Armstrong in zijn laatste podcast. "Het is al van de jaren '80 geleden dat er nog eens een Fransman de Tour heeft gewonnen."

Bardet en Pinot

De hoop is dus vooral gevestigd op Pinot en Bardet, al komen die vooral in de bergen boven water. "Als er 100 tijdritkilometers in het parcours zitten, dan kunnen Pinot en Bardet de Tour nooit winnen. Zelfs al zijn ze drie weken helemaal top", aldus de Amerikaanse dopingzondaar. 

Armstrong geeft Tom Dumoulin dan ook een goede raad. "Ik vind dat hij niet naar de Tour moet gaan. Ik had graag meer kilometers tegen de klok gehad. Zo zouden de aanvallers op enkele minuten worden gereden, waardoor ze moesten aanvallen. Waarschijnlijk zal Sky dus volgend jaar gewoon controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties