Ook Niels Albert 'mist peper en zout': "Je hebt een stok nodig om te slaan, maar Wout heeft die niet"

Redactie
| 14 reacties
Ook Niels Albert 'mist peper en zout': "Je hebt een stok nodig om te slaan, maar Wout heeft die niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De concurrentie en Wout Van Aert moeten lijdzaam toezien hoe Mathieu van der Poel week na week domineert en demonstreert. Niels Albert mist niet als Mario De Clercq en Klaas Vantornout peper en zout.

De cross is voor vele kijkers en toeschouwers een saaie bedoening geworden. "Niks aan te zien en dus ook niks aan te horen", stelt Albert in HLN. "Niet dat je elke week ambras moet uitlokken en elkaar moet afmaken in de media, maar toch: wat 'peper en zout', zoals Klaas het stelt, moet kunnen. Het gebrek eraan, mag echter niet verbazen. Slaan is één ding, maar daar heb je ook een stok voor nodig."

"Wout heeft die op dit moment niet. Liefst van al zouden de mensen zijn ontgoocheling vertaald willen zien in nijd en frustratie. Zo zit hij niet in elkaar. Ik kén Wout. Wees gerust: hij is de laatste die hier in berust. Maar terugvechten doet hij op zijn manier. Menselijk en waardig", zegt zijn ex-ploegleider.

Koppenberg en EK

Donderdag wordt er op de Koppenberg gecrost, drie dagen later staat het EK in Rosmalen op het programma. "Ook al is het meer hoop dan zekerheid: ik kijk nu uit naar twee spannende crossen. Met Iserbyt en Pidcock, die er in Rosmalen bij de U23 een boeiende tweestrijd kunnen van maken."

"En om te beginnen op de Koppenberg met een herboren Wout en een sterke Michael Vanthourenhout, die me zondag een zeer goede indruk gaf. Er wordt vandaag en morgen rotslecht weer voorspeld. Dat zou de ondergrond nét een tikkeltje vettiger kunnen maken. Laat ons bidden", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties