Te weinig peper en zout? Wout Van Aert spreekt duidelijke taal: "En ik vermoed dat hetzelfde voor Mathieu geldt"

Redactie
| 26 reacties
Te weinig peper en zout? Wout Van Aert spreekt duidelijke taal: "En ik vermoed dat hetzelfde voor Mathieu geldt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klaas Vantornout en Mario De Clercq stelden eind vorige week vast dat er bij de toppers te weinig peper en zout in het veldrijden aanwezig is. Met andere woorden: dat Mathieu van der Poel en Wout Van Aert te lief zijn voor elkaar. De wereldkampioen wil niet meedoen aan die spelletjes.

De Clercq betreurt dat er geen brandjes meer zijn - zoals vroeger met Albert, Wellens en hijzelf - omdat crossers soms afgemaakt worden op sociale media. Net daarom denkt hij dat de 'grote twee' te lief zijn voor elkaar. "Niet dus", weerlegt Wout Van Aert die uitspraken in zijn column op WielerFlits.nl. "Ik hoorde dat verhaal overigens al een paar keer terugkomen."

"En niets staat Mario, Klaas of andere analisten in de weg om zelf voor wat animo te zorgen, maar persoonlijk heb ik daar geen zin in. Ik vermoed dat hetzelfde geldt voor Mathieu. Het is gewoon onze stijl niet. Heel af en toe zal ik misschien wel eens proberen om via het mentale front een koers in mijn voordeel te beslechten door – in mijn ogen – de juiste dingen te zeggen."

"Ik hou er absoluut niet van om te pas en te onpas brandjes te stoken"

"En als ik iets te vertellen heb, zal ik het niet laten, maar ik hou er absoluut niet van om te pas en te onpas brandjes te stoken", vervolgt de crosser van Cibel-Cebon. "Wat zou ik van der Poel trouwens te verwijten hebben? Nee, ik wil vooral zo goed mogelijk presteren en ik zie de meerwaarde van dit soort spelletjes niet in", is hij duidelijk.

Het respect voor de twee tenoren onderling is duidelijk groot. "Voor mij gaat het over sport. Trouwens, als ik in de situatie van Van der Poel zou zitten - een straffe reeks overwinningen neerzetten - dan zou ik ook graag hebben dat daar het nodige respect voor wordt opgebracht. Dus ik zou niet weten waarom en over wat ik Mathieu op de korrel moet nemen", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties