Ijzersterke Van de Steene vloert Italiaanse en Nederlandse toprenster en viert tweede grote triomf

Kim Van de Steene soleert naar winst op de Koppenberg

Ijzersterke Van de Steene vloert Italiaanse en Nederlandse toprenster en viert tweede grote triomf
Foto: © photonews

Na haar overwinning in de Superprestige in Boom had Kim Van de Steene al gezegd dat ze ook wakker lag van de Koppenberg. En zie, daar is het resultaat. Worst en Arzuffi zorgden wel voor het nodige weerwerk, maar in de slotronde ging de sterke Van de Steene er alleen vandoor.

Van de Steene schoot al prima uit de startblokken en kwam als eerste boven op de eerste keer Koppenberg. In een bocht maakte de renster van Tarteletto-Isorex echter een foutje en kwam ze ten val. Zo werd onze langenote teruggeslagen, maar ze hield op een derde plaats toch nog mooi stand.

VAN DE STEENE SLUIT AAN

Er was wel een kloofje ten opzichte van de twee leidsters in de koers, Worst en Arzuffi. Het was aan beide teamgenotes om voldoende tempo te maken om Van de Steene af te maken. Dat lukte niet, want halfweg koers hadden we drie koploopsters.

VAN LOY LAAT ZICH GELDEN IN ACHTERVOLGING

Zo lag het podium meteen vast. Na drie van de vijf ronden volgde Geerte Hoecke als eerste achtervolgster op 27 seconden. Die positie moest ze in de volgende ronde aan Van Loy laten. Zij naderde overigens tot op een vijftiental seconden van het voorste trio.

Op de klim werd Van Loy toch weer even op afstand gezet en moest voorin ook Arzuffi lossen in de laatste meters. Van de Steene bleef het volle pond geven en rukte zich nu helemaal los. De rensters uit de ploeg van Bart Wellens volgden dan al snel op tien seconden. Aan de finish hield Arzuffi op meer dan twintig seconden van de winnares Worst van de tweede plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties