Hoe de Belgisch kampioen zich telkens weer kan opladen? Met zijn favoriete platen

Hoe de Belgisch kampioen zich telkens weer kan opladen? Met zijn favoriete platen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step hebben ze verschillende speciale kerels in de ploeg, anders geraak je niet aan zoveel overwinningen. Wie er zeker één van is, is Yves Lampaert. Zijn motivatie blijft telkens zodanig hoog dat hij tot het einde van het seizoen vol gaat. Zijn geheim? Muziek.

"Ik krijg 'moral' van muziek voor de koers", laat Lampaert weten in Het Nieuwsblad. Waar hij dan naar luisert? Het kan vanalles zijn. Can't Be Touched, Oe ver'est nog, Turbo, I Need Never Get Old, Praise the Lord, Leef, Temperature of Ik ga hard, ik ga lekker. Een brede waaier aan verschillende genres. Uiteraard zijn er ook wel wat verhaaltjes aan gebonden.

STIL ZIJN BIJ TONY MARTIN

Op de kamer is het vaak songteksten meezingen, voor zoverre Lampaert de teksten kan onthouden. Tim Declercq is daar beter in. "Hij kan ze tot op het woord meezingen. Ik ben content met hem als kamergenoot. Het steekt niet zo nauw. Vroeger met Tony Martin was het anders. Muziek mocht alleen met de koptelefoon op. En dan deed hij nog teken van stiller, stiller."

ENGELBEWAARDER

Het nummer Praise the Lord van ASAP Rocky is een soort van engelbewaarder. "Hoeveel koersen heb ik dit jaar gereden? Negentig misschien. En vijfentachtig keer is er onderweg iets gebeurd dat veel slechter had kunnen aflopen. Ik vraag me vaak af: 'Hoe is dat nu weer mogelijk?' Dus ja, Praise the Lord."

Hopen maar dat Lampaert ook volgend seizoen van bech bespaard bleeft en de muziek door de boxen kan laten knallen na x-aantal overwinningen. Al kan hij misschien dit jaar nog een prijs pakken. Lampaert is immers genomineerd voor de Flandrien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties