Van in begin goochelen met grote verschillen in de Giro? "In eerste rit in Bologna kan je al zomaar minuut verliezen"

Van in begin goochelen met grote verschillen in de Giro? "In eerste rit in Bologna kan je al zomaar minuut verliezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Davide Bramati van Quick-Step voorspelde al een enorm zware editie van de Ronde van Italië volgend jaar en ook bij de renners is het besef al doorgedrongen. Fabio Aru is zich bewust van de lastigheidsgraad van de koers en is zelfs al op zijn hoede voor de openingstijdrit.

"Je mag het niet te licht opnemen. In die eerste rit in Bologna kan je al zomaar een minuut verliezen", beweert de renner van UAE in La Gazzetta dello Sport. "Ik heb het wel graag als je er meteen klaar voor moet zijn. Je conditie gaandeweg proberen op te bouwen is een mes dat langs twee kanten snijdt, want dan riskeer je veel vermoeidheid op te stapelen in de openingsdagen."

Ook de bergrit over de Gavia en de Mortirolo viel de Italiaan op. "Zo één dag is genoeg om de Giro lastig te maken. Wat het nog delicater maakt, is dat het de dag na een rustdag komt." Er moet die rit vijfhonderd meter meer geklommen worden dan Aru ooit gedaan heeft op één dag. "Die vijfhonderd extra meters kunnen de hel zijn."

DEELNAME NOG NIET BEVESTIGD

Fabio Aru eindigde al twee keer op het podium in de Ronde van Italië, maar is al enige tijd op zoek naar zijn beste vorm. In de Giro van dit jaar gaf hij op in de negentiende rit. Ondanks zijn interesse in de ronde van zijn thuisland heeft hij zijn deelname voor volgend jaar nog niet bevestigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties