De Gendt en Wellens blikken terug op hun avontuur na Lombardije: "Ik heb bijna altijd de kop gedaan"

Redactie
| 2 reacties
De Gendt en Wellens blikken terug op hun avontuur na Lombardije: "Ik heb bijna altijd de kop gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'Gekkenwerk', noemden sommigen het plannetje van Thomas De Gendt en Tim Wellens. Na de Ronde van Lombardije vonden de Lotto Soudal-ploegmaats er niets beter op om van Como naar Semmerzake te fietsen.

De Gendt en Wellens waren bijna een week onderweg. In Het Nieuwsblad blikten ze nog eens terug op hun avontuur. "Ik heb bijna altijd de kop gedaan", bekent De Gendt. "Tim had vooraf Lombardije uitgereden, ik niet. Hij had 90 kilometer meer in de benen. De eerste dagen wilde ik hem wat ontzien. Daarna was het een gewoonte."

Waarop Wellens antwoordt: "Ik dacht dat jij daarmee geen problemen had? Als ik mij dan toch moet verantwoorden, heb ik een goed excuus: jij had het voorlicht, ik alleen een achterlicht", aldus de Limburger. 

Media-aandacht

Hun avontuurtje bracht ook heel wat media-aandacht teweeg. De Gendt is toch verschoten. "Enorm. Dit was een projectje voor het plezier. Geen moment hadden we gedacht dat het publicitair interessant zou worden", zegt de Waaslander.

"Ongeveer alle tv-stations en alle kranten wilden onze laatste rit door België volgen. Dat hebben we bewust wat afgehouden", klinkt het nog bij Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties