Geen échte topfavoriet bij elite mannen en vrouwen, wel Belgische kanshebbers voor goud bij de jeugd

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Geen échte topfavoriet bij elite mannen en vrouwen, wel Belgische kanshebbers voor goud bij de jeugd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als veldritland behoort België natuurlijk bij de kanshebbers voor enkele gouden medailles op het Europees kampioenschap veldrijden. Alleen bij de elite mannen en vrouwen kunnen we niet van dé topfavoriet spreken.

Bij de mannelijke en vrouwelijke profs heeft Nederland de topfavoriet in de rangen. Mathieu van der Poel is ondanks zijn offday op de Koppenberg op het parcours in Rosmalen dé uitgesproken kanshebber voor tweede EK-goud op rij. Bij de vrouwen lijkt Marianne Vos de grootste kanshebber, al kreeg ze de laatste weken heel wat concurrentie van haar jonge landgenote Annemarie Worst. Maar daar heeft Nederland dus een streepje voor. 

Sanne Cant lijkt haar topvorm nog steeds niet beet te hebben, terwijl we wel iets mogen verwachten van de verrassende Kim Van De Steene. Bij de jeugdcategorieën zal het onze landgenoten en landgenotes wellicht beter afgaan. Bij de beloften is Eli Iserbyt, wereldkampioen in zijn discipline, de uitgesproken favoriet. Al fietst er ook nog ene Tom Pidcock rond bij de U23. 

Bij de junioren zijn de ogen vooral op Witse Meeussen gericht, al hebben onze noorderburen met Luke Verburg ook een kanshebber voor het hoogste eremetaal. Al kan misschien Thibau Nys verrassen in zijn eerste jaar bij de junioren? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties