Sven Vanthourenhout ziet één grote favoriet en wil pikorde bij de Belgen niet veranderen: "Het botert goed tussen Van Aert en Aerts"

Redactie
| 7 reacties
Sven Vanthourenhout ziet één grote favoriet en wil pikorde bij de Belgen niet veranderen: "Het botert goed tussen Van Aert en Aerts"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt er bij de mannen bepaald wie een jaar lang in de Europese kampioenentrui te zien zal zijn. Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet één grote favoriet en wil zijn tactiek niet aanpassen.

Mathieu van der Poel is ondanks zijn offday op de Koppenberg nog steeds dé favoriet. "Zijn prestatie op de Koppenberg was te slecht om er iets achter te zoeken", vertelt Vanthourenhout in HNB. "Het was verontrustender mocht hij vierde geworden zijn op 50 seconden. Nu eindigde hij als 21ste op meer dan vier minuten. Hij heeft de wedstrijd gewoon laten lopen en daardoor minder afgezien."

Bij de Belgen blijft alles zoals het is, ondanks een sterke Toon Aerts. "Van Aert blijft de wereldkampioen. Hij verdient respect. Ik plaats hem nog steeds een trapje hoger dan de anderen. Hij is de enige kopman, Aerts en Michael Vanthourenhout komen daar net achter en krijgen een vrije rol. Toon won al drie keer dit seizoen, maar ging donderdag zeer diep. Maar de Koppenberg ligt hem beter dan Rosmalen."

Afspraken

Er zijn alvast afspraken gemaakt bij de Belgen. "Alle crossers weten dat ik daar veel belang aan hecht. Zaterdag gaan we zeker eens samenzitten met de Belgische renners. Stel dat Mathieu op fenomenaal niveau rijdt en vanaf de eerste ronde weg is, zal dat niet nodig blijken", stelt Vanthourenhout.

"Maar mocht er in de slotronden nog een groepje van vijf renners voor de zege strijden, verwacht ik dat de Belgen hun verstand gebruiken. Diegene die zich dan niet top voelt, moet dat aan de anderen laten weten. Ik maak me geen zorgen over de samenhorigheid bij de Belgen. Het botert goed tussen Van Aert en Aerts. Twee jaar geleden in Pontchâteau stopte Van Aert ook af voor Aerts, die zo het EK won", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties