Thomas De Gendt en Tim Wellens schatten hun kansen in om Flandrien van het Jaar te worden

Redactie
| 2 reacties
Thomas De Gendt en Tim Wellens schatten hun kansen in om Flandrien van het Jaar te worden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag is er het Gala van de Flandrien. Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn twee kanshebbers voor de trofee. "Over de Flandrien zelf hebben we al een discussie gehad met Tiesj Benoot", zegt De Gendt.

De Gendt is realistisch wat zijn kansen betreft. "Ik maak zelf kans om te winnen, maar het hoeft niet", vertelt hij in HNB. "Tim verdient het meer dan ik. Zeven koersen gewonnen dit jaar, met een rit in de Giro en de Brabantse Pijl. Wat ik straf vind aan Tim: als hij zegt dat hij ergens goed zal zijn, dan klopt dat altijd. Hij durft dat vooraf ook uit te spreken. Mocht ik zoveel druk ervaren als kopman, ik zou nooit koersen winnen."

Wellens heeft dan weer veel respect voor zijn ploegmaat. "Omgekeerd vind ik dat Thomas meer erkenning verdient voor de bergtrui die hij in de Vuelta heeft gewonnen. Als eerste Belg ooit. Daar mag ook een trofee tegenoverstaan."

'Echte' Flandriens'

Al speelt het in hun 'nadeel' dat beide renners geen echte Flandriens zijn. "Daarover hebben we een discussie gehad met Benoot. Het is toch een bekroning van de beste Belgische renner van het seizoen en geen verkiezing van de renner die het meest aan het Flandrien-profiel beantwoordt?"

"Bovendien hééft Tim voor mij een hoog Flandrien-gehalte. Hij rijdt misschien geen Vlaamse koersen, maar wint wel in weer en wind", besluit de Waaslander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties