"Twee minuten achterstand of vier minuten achterstand: het maakte Mathieu duidelijk niet uit"

Redactie
| 16 reacties
"Twee minuten achterstand of vier minuten achterstand: het maakte Mathieu duidelijk niet uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks het feit dat Mathieu van der Poel donderdag op de Koppenberg op minuten werd gereden maakte de Nederlander zich absoluut geen zorgen met het oog op het EK van zondag. Bondscoach Sven Vanthourenhout analyseert.

"Ik geloof best dat Mathieu niet in paniek was, maar ik ben zeker dat zijn entourage gisteren en eergisteren heel hard heeft gezocht naar een verklaring", klinkt het in HLN. "Ze zullen alles wat hij deze week gedaan heeft, uitgeplozen hebben. En vaak vind je dan wel iets: misschien heeft hij minder goed geslapen, misschien was hij toch wat vermoeid na een zware training, misschien is hij een beetje verkouden, misschien zat zijn rug wat geblokkeerd..."

"Als je fysiek iets minder bent, kan het gebeuren dat je ook mentaal iets minder bent. Dat je gebruikelijke vechtlust ontbreekt. Normaal doet een Mathieu aan 90% ook nog mee voor de prijzen, maar als je zo'n offday meemaakt op de Koppenberg, die echt niet zijn favoriete berg is, dan kan je dit krijgen..."

Van Aert moet vaak opboksen tegen van der Poel, maar laat het minder hangen. "Twee minuten achterstand of vier minuten achterstand: het maakte Mathieu duidelijk niet uit. Ik denk dat hij de knop meteen omgedraaid heeft en meteen op zondag is gaan focussen. Ik vind het wel goed dat hij niet uit de race is gestapt."

Andere mentaliteit

Een voorsprong qua mentale sterkte durft Vanthourenhout het niet noemen. "Ik ga het geen voorsprong noemen, omdat er geen beter of slechter is in dit geval, maar het is wel zo dat Mathieu en Wout heel andere types zijn. Ik werk nu anderhalf jaar samen met Wout en de focus die hij naar voren brengt op een kampioenschap, of ook in de voorjaarsklassiekers, is enorm."

"Ongetwijfeld werkt Mathieu ook heel hard, maar ik merk dat hij iets losser is. Ik ben zeker dat Wout na de Koppenbergcross meteen in 'denkfase' zou zijn gegaan als hem zoiets was overkomen, terwijl Mathieu nog ontspannen was", besluit Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties