Wuyts komt terug op 'peper en zout' en ziet oorzaak voor offday Van der Poel: "Steiltegraden verlammen hem per seizoen minstens één keer"

Redactie
| 24 reacties
Wuyts komt terug op 'peper en zout' en ziet oorzaak voor offday Van der Poel: "Steiltegraden verlammen hem per seizoen minstens één keer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel eindigde op de Koppenberg ruim 4 minuten na winnaar Toon Aerts. Michel Wuyts dacht aan de peper en zout die Mario De Clercq en Klaas Vantornout missen, maar heeft toch zijn bedenkingen.

"Een ondeugend kantje van mezelf dacht vorige donderdag aan peper en zout", vertelt Wuyts in HLN. "Of aan het zogeheten gebrek daaraan. Op de Koppenberg werd het manco in een wip overvloed. Niezers alom. Na een feest van spankracht. Ik dacht ook met wat medelijden aan de vaders van de droeve tijding. 'Saai. Geen bal aan te zien.' Feller nog: 'Verlaat de cross, Mathieu en Wout.'"

"Ik zocht naar het pepervat waar Klaas Vantornout ooit mee zou gestrooid hebben, maar vond het niet. Twee Belgische titels, het is waar. Klaas sprak indertijd al alleen over zichzelf, hoger dan de subtop kwam hij niet. Bij Mario De Clercq werd het zout op den duur zo klam dat niet één korrel nog door een gaatje kwam", vervolgt de commentator. 

Denken voor roepen

"Enfin, beide lieden zouden voor het roepen beter denken. Dominanties van enkelingen zijn immers inherent aan het zingen van de tijd. Liboton liet in de jaren tachtig alleen wat grut aan de concurrentie. 32 op 33, dat haalt zelfs Van der Poel niet. Nys gunde tussen 2005 en 2009 Wellens, Pauwels en Vervecken slechts sprokkelhout. Alleen in de machtsovergang werden de lekkere brokken gedeeld."

Ook daarna werd het een leuke strijd. "Het tussenrijk met Nys, Stybar en Albert was zeer interessant, maar leidde in de geschiedenis onherroepelijk naar een nieuwe legislatuur. Met Van Aert kwam de nog betere Van der Poel. De nieuwe premier is sneller, risicorijker en spectaculairder. Ik geniet van zijn kunstwerkjes. En vind het naast leerrijk ook intrigerend als hij toch op zijn bek gaat."

Te steil

De Koppenberg ligt van der Poel gewoon niet volgens Wuyts. "Mathieu is niet tuk op de steilste hellingen. In hoofdzaak een mentale kwestie. Het kopje hangt al slap als hij uit zijn Porsche stapt. 'Dit rotding ligt me niet.' Onzinnige negatieve faalangst, denkt een ervaren psycholoog. Deels waar. van der Poel kent namelijk zijn manke punten. Steiltegraden verlammen hem per seizoen minstens één keer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties