Bondscoach Sven Vanthourenhout niet tevreden: "Mathieu is kunst op de fiets"
Redactie
| 23 reacties

Sven Vanthourenhout niet tevreden na uitblijven van Europese titel

Bondscoach Sven Vanthourenhout niet tevreden: "Mathieu is kunst op de fiets"

Het EK in Rosmalen zit erop en na zo'n kampioenschap is het altijd analyses maken en conclusies trekken. Ook voor Sven Vanthourenhout is dat een deel van het werk. De bondscoach is niet bepaald 'happy', aangezien België geen enkele Europese titel behaalde.

"Vijf medailles is niet slecht. In de breedte deden we het goed, maar de uitschieter ontbreekt. België is hét crossland, maar we moeten het afleggen tegen Nederland, dat vier van de vijf titels pakte. Dan mag ik niet tevreden zijn", erkent Vanthourenhout in Het Laatste Nieuws.

Er moet ook eens dieper ingegaan worden op elke categorie apart. "Wat de profs betreft, was ik realistisch. Mathieu reed snoeihard als vanouds, hij is kunst op de fiets." De beloften dan: geen goud voor Eli Iserbyt. "Het verschil met Pidcock was dat Eli donderdag nog gekoerst heeft. Een zware race als de Koppenberg is geen goede voorbereiding op het EK."

ALARMERENDE BELOFTEN

Vanthourenhout merkte wel nog iets anders op in de beloftenkoers. "Ik vind het een beetje alarmerend dat onze tweede belofte pas zevende werd en de derde pas twaalfde." De junioren reden wel sterk,maar de vrouwen pakten geen medailes. "De federatie investeert veel geld in het vrouwenwielrennen, maar het lukt niet. Waarom weet ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties