Campenaerts komt terug op 'date' in Giro: "Nog steeds het gevoel dat ik voor die stunt meer aandacht kreeg dan voor mijn 3e plaats op WK"
Redactie
| 0 reacties

Victor Campenaerts heeft even veel met voetbal als met politiek

Campenaerts komt terug op 'date' in Giro: "Nog steeds het gevoel dat ik voor die stunt meer aandacht kreeg dan voor mijn 3e plaats op WK"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts is één van de kandidaten om dinsdag de Flandrien van het Jaar te worden. De extraverte Antwerpenaar, wonend in Herent, zal natuurlijk altijd bekend blijven door zijn date-stunt in de Giro van vorig jaar.

Campenaerts kreeg toen van zijn toenmalige werkgever LottoNL-Jumbo te horen dat hij niet voluit mocht gaan in de tijdrit door de ploegbelangen. Dus vond hij er niets beter op om Carlien uit te vragen door dat op zijn borstkas te schrijven. Vader Gino dacht dat zijn zoon dan maar foert zou zeggen, maar de hardrijder deed het op een 'andere manier'. 

"De ploeg kon dat iets minder appreciëren", vertelt Campenaerts in HNB. "Ik heb ook nog steeds het gevoel dat ik voor die stunt meer aandacht kreeg dan voor mijn derde plaats op het WK. Natuurlijk wou ik dat de media daar toen wat opsprongen, maar zoveel aandacht hoefde nu ook weer niet."

Niets met politiek en voetbal

Vader Campenaerts denkt dat dat trekje van hem komt. Hij speelde lang bij Beerschot voetbal. "Maar ik weet zelfs niet wat buitenspel is", aldus Victor. "Ik heb even ­weinig met voetbal als met ­politiek. Ik heb gestemd op Groen, omdat ik denk dat die nooit zullen winnen. En als ze toch winnen, zullen ze weinig verkeerds doen. Ze zullen niet snel een extreem idee door­voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties