Froome en Brailsford moeten zich niet teveel illusies maken: "Als ik naar de Tour ga, ga ik om te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Geraint Thomas wil ook volgende Tour winnen

Froome en Brailsford moeten zich niet teveel illusies maken: "Als ik naar de Tour ga, ga ik om te winnen"
Foto: © photonews

Hoe zou de waardeverhouding binnen Team Sky nu echt zijn? Tijdens de Ronde van Frankrijk leek alles peis en vree, maar recent liet Thomas uitschijnen dat men Froome bevoordeelt. De Tourwinnaar van 2018 blijft vriendelijk voor zijn goede vriend, maar wil ook bij een volgende deelname voor winst gaan.

Geraint Thomas maakt zijn ambities duidelijk in HLN. "Als ik naar de Tour ga, ga ik om te winnen. Zoals Froome. Dan zullen we koersen zoals we dit jaar hebben gedaan. Zolang we niet tegen elkaar koersen en een andere renner de Tour wint, wat een ramp zou zijn, zie ik niet in waarom het in 2019 niet precies kan gaan zoals in 2018."

AL HEEL LANG VRIENDEN

Ze blijven wel beste maatjes, Froome en Thomas. "Misschien komt het omdat Chris en ik heel aardige mensen zijn. We zijn al heel lang vrienden. Dat zijn we nog altijd. Froome mocht koersen zoals hij wilde, tot rit zeventien. Die dag kon hij zich ermee verzoenen dat hij de Tour niet moest winnen."

Maar wat als Froomey straks zegt dat Thomas maar naar de Giro moet gaan? "Dan vraag ik hoeveel hij me wil betalen. Ik ken mijn programma van 2019 nog niet. Ik wil zeker terugkeren naar de Giro. Maar natuurlijk wil ook weer de Tour rijden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties