Geen uitgesproken favoriet om Greg Van Avermaet op te volgen
Redactie
| 7 reacties

Niemand topfavoriet voor Flandrien 2018

Geen uitgesproken favoriet om Greg Van Avermaet op te volgen
Foto: © photonews

Met het einde van het jaar in zicht kondigt er zich nog een mooie prijs aan: vanavond zal de Flandrien 2018 uitgereikt worden. Aan wie, daar hebben we het raden naar. Greg Van Avermaet kan zichzelf opvolgen, maar vijf andere Belgische renners maken zeker evenveel kans.

Zes genomineerden zijn er, maar niemand van hen treedt naar voren als dè topfavoriet. Het komt voor een stuk omdat ze geen grote klassieker of rit in de Ronde van Frankrijk op hun naam schreven. Ze wisten wel te schitteren op andere fronten.

Bovendien was het in de breedte een goed jaar voor het Belgisch wielrennen: acht landgenoten eindigden in de top vijftig van de World Tour. De Belgen die kans maken op de prijs van Flandrien zijn Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot, Yves Lampaert, Thomas De Gendt, Tim Wellens en Victor Campenaerts. Maar wie van hen wordt het?

WELKE TRIOMF GEEFT DE DOORSLAG?

Elk beleefden ze hun eigen triomfen dit jaar. Van Avermaet droeg acht dagen het geel in de Tour. Benoot won de Strade Bianchi, Lampaert het BK. De Gendt werd bergkoning in de Vuelta. Wellens zegevierde in de Brabantse Pijl en de vierde Girorit. Campenaerts was super tegen de klok: hij verlengde zijn Europese titel en haalde brons op het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties