José De Cauwer kan zich nog ergeren aan het vrouwenwielrennen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

José De Cauwer ergert zich dood aan manier van koersen bij de vrouwen

José De Cauwer kan zich nog ergeren aan het vrouwenwielrennen

Dat het dameswielrennen in de lift zit, daar valt haast niet naast de kijken. Maar wat is nu juist de huidige toestand van de vrouwenkoers? José De Cauwer heeft als voormalig ploegleider nog wel enkele ergernissen en pleit voor een haalbaar parcours in La Course.

In een filmpje voor HNB fileert De Cauwer de manier van koersen bij de vrouwen. "Ik erger mij soms dood aan vrouwenwielrennen omdat ze tactisch nog altijd op diezelfde manier achter mekaar koersen. Ze zouden bijna naar mekaar telefoneren om te zeggen dat ze gaan demarreren. Er is nog een hele grote weg af te leggen", oordeelt de analist.

Als ik naar dameswielrennen kijk, moet ik mijn knop omdraaien

Al hoeft het niet allemaal in een slecht daglicht gesteld worden. "Als ik naar dameswielrennen kijk, moet ik mijn knop omdraaien. Dat is nog anders dan naar de mannen kijken. Zal dat zo blijven? Waarschijnlijk wel. Mag dat? Ik denk het wel. Misschien moet dat zelfs. We zitten wel in de goede richting."

De Cauwer laat ook zijn licht schijnen op La Course. "Waar ze nu met de vrouwen naartoe gaan, vind ik te zwaar. Op Le Grand Bornand hebben we koers gezien tussen twee vrouwen. Het moet op een terrein zijn waar de grote middelmaat van de vrouwen meekunnen. Er mag wel een berg in zitten, er mag een tijdrit in zitten, het mag zelfs van mij drie dagen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties