Pechvogel heeft weer goede vooruitzichten: "Binnen honderd dagen aan startlijn met rest van de Wolfpack"

Pechvogel heeft weer goede vooruitzichten: "Binnen honderd dagen aan startlijn met rest van de Wolfpack"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van een lange lijdensweg is stilaan in zicht voor de winnaar van de Brabantse Pijl in 2016. Een ongeval hield Petr Vakoc lang uit het wielerpeloton. De Tsjech is van plan om in de eerste maanden van 2019 opnieuw zijn comeback te maken.

"Ik ben aangereden door een vrachtwagen en heb geluk dat ik nog leef", doet Vakoc zijn verhaal. "Het lijkt erop dat ik na drie operaties, maanden van revalidatie en het opdrijven van de trainingsintensiteit terug kan keren. Niet alleen naar het normale leven, maar ook naar de koers."

Ik ben ervan overtuigd dat de risico's verminderd kunnen worden

Sinds zijn ongeval is de veiligheid op de weg een thema waar hij wel wakker van ligt. "Je kunt niet alle accidenten vermijden, maar ik ben ervan overtuigd dat de risico's verminderd kunnen worden. Misschien door een regel in te voeren dat je anderhalve meter afstand moet houden als je een fietser passeert."

Intussen blijft zijn ploeg Vakoc verder begeleiden richting het moment dat hij weer klaar is om te koersen. "Ik krijg een immense steun van de ploeg. Ik krijg de tijd om weer fit te geraken. Binnen exact honderd dagen wil ik terug een rugnummer opspelden en aan de startlijn staan samen met de rest van de Wolfpack."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties