Remco Evenepoel zal geen zestig dagen koersen in zijn eerste profjaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Quick-Step geeft Evenepoel in 2019 slechts 55 koersdagen

Remco Evenepoel zal geen zestig dagen koersen in zijn eerste profjaar
Foto: © photonews

Het programma dat Remco Evenepoel in zijn eerste jaar als prof zal afwerken, begint steeds meer vorm te krijgen. Ze willen hun jonge talent bij Deceuninck-Quick.Step zeker niet opbranden. Daardoor zal de jonge Belg in 2019 slechts 55 dagen aan de start van een koers staan.

Onder begeleiding van coach Koen Pelgrim krijgt Evenepoel een mooi afgelijnd programma, dat gebaseerd is op zijn kwaliteiten als klimmer en tijdrijder. "Ik begin in de Ronde van San Juan. Daarna volgen in principe de Ronde van de Algarve, de Ronde van Catalonië en de ronde van Turkije", kondigt Evenepoel bij HLN zijn eerste koersen aan.

TEGEN VALVERDE EN QUINTANA

"Elke maand een rittenkoers dus, met tussendoor ruim aandacht voor rust en recuperatie. Ideaal die proevertjes", ziet onze landgenoot het wel zitten. "Ik kan er mezelf rustig ontdekken als prof. Catalonië wordt wel al een uitdaging. Valverde, Quintana & co zullen er ongetwijfeld al goed voor de dag komen. Ik kijk er naar uit."

Na de eerste 26 competitiedagen zal er een korte break volgen. Het tweede deel van het koersschema moet nog verder uitgewerkt worden. "Het verdere vervolg van mijn seizoen moet nog worden besproken. Wellicht rijd ik ook de ploegentijdrit en de klimetappe van de Hammer Series. Veel Belgisch werk is er, op het BK tijdrijden en op de weg na, niet bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties